På Black Friday i 2019 stengte vi i Grønt Skift nettbutikken. I år gjør vi ikke det.

(ANNONSE) Vanligvis selger vi etiske og miljøvennlige klær, men denne dagen i fjor møtte kundene våre altså bare en svart nettside. For oss representerer Black Friday alt vi ikke liker med dagens bruk og kast samfunn. Derfor protesterte vi, og vi ble hørt! Det ble skrevet en stor sak om oss som ble publisert i Bergens Tidende, Aftenposten, Aftenbladet og flere andre aviser i Schibsted-konsernet. Mange av kundene våre jublet, og planen vår var å gjøre det samme i år.

Heldigvis luftet vi først planene med kundene våre, og vi fikk mange gode innspill. Flere påpekte at verden ikke blir et bedre sted hvis de bærekraftige og etiske alternativene stenger ned. Faktisk så er det jo vår oppgave å gjøre de gode alternativene mer tilgjengelige! Hele døgnet, alle dager og hele året. Etter en liten tenkepause innså vi at kundene våre hadde rett, så i år holder vi åpent på Black Friday! Så tusen takk til våre engasjerte kunder!

En smakebit fra nettbutikken vår.

Noen av kundene våre mente vi også burde ha tilbud denne dagen, når alle andre har det. Det kjente vi mer motvilje mot, da vi ikke ville være en del av kjøpehysteriet. Det vi ønsker er å inspirere folk til å tenke kvalitet over kvantitet, og å planlegge sine innkjøp.

Annonse

Hele ideen bak Black Friday er å ha størst mulige rabatter, mange setter jo prisene opp på forhånd for å kunne gi 70% avslag etterpå, slik at kunden lures til å tro at hen sparer masse penger. I tillegg er tilbudet veldig begrenset i tid, slik at kunden skal få minst mulig tid til å vurdere om hen trenger varen og om tilbudet egentlig er så godt som det virker. Det er rett og slett ikke tid til å ta veloverveide beslutninger fordi både utvalget og tilbudet er så begrenset, og mange handler mer enn de trenger for «å sikre seg».

Selv om vi ikke liker slik markedsføring så vil jo vi også tilby kundene våre rabatter, men på en mer bærekraftig måte. Dette er et vanskelig dilemma som mange av oss som driver grønne bedrifter føler på. Situasjonen med Covid-19 gjør at ingenting er som vanlig i år, men uansett så er det snart jul, og mange vurderer å handle julegaver på nett. For å gjøre det ekstra aktuelt å velge etiske og bærekraftige gaver bestemte vi oss derfor for å tilby 10% rabatt på alle lagervarer (utenom Bruktfunn) i hele november. På den måten får kundene god tid til å planlegge eventuelle kjøp, og blir de ferdige med julehandelen i november, så kan de gjøre kjekkere ting enn å handle gaver i desember. Også tror vi at 10 % rabatt er nok til at det blir en god deal for kundene, men ikke så mye at folk kjøper ting de ikke trenger. Det er i alle fall vår mening, håper du er enig, men kommenter gjerne under!

Natur10 gir 10 % rabatt på alle ordinære lagervarer unntatt Bruktfunn.
Rabattkoden er gyldig til og med 30. november.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Din kommentar
Ditt navn her