Kåre Willoch døde 6. desember. Foto: Wikimedia Commons / GAD / CC.

Kåre Willoch, tidligere statsminister og Høyres mest betydningsfulle politiker gjennom tidene, var medlem i Besteforeldrenes klimaaksjon (BKA). I går gikk han bort.

Willoch var blant de første som meldte seg inn BKA i 2012, da klimainitiativet formelt ble en egen organisasjon. BKA ærer i dag Willoch i et innlegg på sine hjemmesider.

– Med Kåre Willochs bortgang har Besteforeldrene mistet et trofast og viktig medlem, sier styreleder Steinar Winther Christensen. Som medlem illustrerer Kåre Willoch på mange måter den bredden som BKA står for. Det dreier seg om globale verdier som er hevet over partipolitikken, sier styreleder i BKA, Steinar Winther Christensen.

Også initiativtaker til BKA, Halfdan Wiik, uttrykker sin takknemlighet.

– Det var utrolig viktig for oss at nettopp Kåre Willoch sa ja til å stille seg bak oppropet i 2006, sammen med folk fra hele det politiske spekteret. Han deltok den gangen også ved flere viktige møter, og lot seg intervjue i media, der han understreket behovet for å styre markedet gjennom en klimaansvarlig avgifts- og skattepolitikk. – Han var et vennlig menneske, og det er vemodig at han er gått bort, sier Wiik i innlegget.


- Annonse -
Vil du annonsere her?