Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Frokostmøte: Forbrukermakt & bærekraft

2019-10-17 | 08:00 - 10:00

Arrangøren skriver:

Kan ditt forbruk bidra til en positiv klima- og miljøutvikling?

Flere velger å bruke sin forbrukermakt! I 2018 kjøpte norske forbrukere Fairtrade-merkede varer for ca. 1,3 milliarder. Oslo kommune har status som Fairtrade-hovedstad og har forpliktet seg til å kjøpe Fairtrade-produkter innenfor rammene av lov og forskrift om offentlige anskaffelser. I dette frokostmøtet setter vi søkelyset på hvordan innkjøp og forbruk kan bidra til en positiv klima- og miljøutvikling.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Frokostmøtet passer godt for deg som jobber med innkjøp og anskaffelser. Det er også aktuelt for deg som har lyst til å lære mer om hvordan etisk handel og forbrukernes valg kan påvirke klima og miljø. Det vil bli servert enkel frokost og rettferdig kaffe. Meld deg på her: https://bit.ly/2lHAbcz

Seminaret arrangeres av Fairtrade-hovedstaden Oslo og Fairtrade Norge, og er en del av Oslo europeisk miljøhovedstad 2019

På programmet:
Erling Ølstad er styreleder i Fairtrade-hovedstaden Oslo og daglig leder i blomsterkjeden Mester Grønn. I løpet av de siste 20 årene har han besøkt blomsterfarmer i Øst-Afrika og har sett hvilken betydning Fairtrade har for utvikling av okalsamfunn.

Annabelle Lefébure-Henriksen, siviløkonom og leder i Fairtrade Norge. I fjor besøkte hun kaffekooperativer i Peru og vil snakke om hvordan Fairtrade jobber med klimatilpasningsprogram.

Espen Drønnen Nicolaysen, jurist og seksjonsleder for Samfunnsansvar i Oslo kommune, presenterer samkjøpsavtaler som verktøy for samfunnsendring.

Anja Bakken Riise, har tidligere vært leder i Studentene og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) og jobbet som byrådssekretær for Oslos miljøbyrå. Nå er hun leder i Framtiden i våre hender og vil snakke om forbrukermakt.

Detaljer

Dato:
2019-10-17
Tid
08:00 - 10:00
Kategori for Arrangement:

Arrangør

NHF

Sted

Oslo Handelsstands Forening
Karl Johans gate 37 A
Oslo,
+ Google-kart
Hjemmeside:
https://tinyurl.com/y5ohgg5z