Personvernerklæring

Erklæringen inneholder informasjon om hvordan vi i Naturpress samler inn og bruker informasjon om deg som gjest på vårt nettsted.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)
Vi benytter analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som gir informasjon om brukernes bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på, er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. Din IP-adresse kan ikke brukes til å identifisere deg som bruker.

2. Søk
Ved sidesøk lagres informasjon om hvilke søkeord det er søkt på i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bare søkeordet lagres, og kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne.

3. Del på Facebook/Twitter
Funksjonen «Del med andre» kan brukes til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om deling logges ikke hos oss.

4. E-post

All e-post som sendes til Naturpress lagres i første omgang på vår e-postserver. Vi holder våre e-post kontoer ajour, og gjennomgår og sletter rutinemessig alt som ikke behøver arkivering. Vi tilbyr kryptert kommunikasjon via en egen e-post tjeneste.

5. Nyhetsbrev
Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. For at du skal kunne motta nyhetsbrev fra oss, må du først verifisere at e-postadressen er din. Det er alltid med en avmeldingslenke i e-poster vi sender ut.

6. Bestillings- og påmeldingsskjema
Nettsidene våre kan ha skjema for bestilling av publikasjoner eller bøker, påmelding til kurs eller konferanser eller andre skjema. Vi ber da som oftest om navn, e-postadresse og lignende kontaktinformasjon. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn det skjemaet er utarbeidet for, og all personinformasjon vil bli slettet når det ikke lengre er bruk for det, eller senest innen ett år.

7. Sidefunksjonalitet
Naturpress benytter seg også av informasjonskapsler som gjør at nettsiden husker tidligere brukerinnstillinger gjort på siden, slik som valgt språk. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

8. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser
De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera, etc.) er innstilt slik at de aksepterer informasjonskapsler automatisk. Dersom du ønsker å deaktivere informasjonskapsler for din nettleser, kan du gjøre dette via nettleserens sikkerhetsinnstillinger.

På www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren til å akseptere eller avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.