Lege Kaveh Rashidi, Aftenposten-journalist Ingeborg Senneset og Bærekraftspoddens egen Kim N. Gabrielli. Foto: UNICEF Norge.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

PODKAST: Barnevaksinasjonsprogrammet i Norge er testet ut i mange år. Likevel blir fortsatt ikke alle barn i Norge vaksinert. Møt Aftenpostens Ingeborg Senneset og lege Kaveh Rashidi, som diskuterer om vi trenger obligatorisk vaksinering for barn i Norge.

Det er store regionale og lokale forskjeller også i Norge: I Oslo varierer vaksinedekningen fra bydel til bydel, mens det er forskjeller i kommune-Norge. Denne episoden av Bærekraftspodden handler om FNs bærekraftsmål 3, om bedre helse og vaksiner.

Er det påtide med obligatorisk vaksinering i Norge? Kaveh tviler, mens Ingeborg er sikker i sin sak. Kanskje vi i det minste trenger obligatorisk vaksinering for helsepersonell? Og hva gjør vi med barn som ikke kan bli vaksinert? Kaveh snakker om vaksinemotstandere, mens Ingeborg introduserer begrepet «virusfengsel». Vil du lære hva virusfengsel betyr eller høre svarene på spørsmålene over er det bare å «tune» inn.

Hør tidligere utgaver av Bærekraftspodden her. Bærekraftspodden er en podkast av FNs barnefond UNICEF, produsert av Moderne Media. Ledet av Kim N. Gabrielli, assisterende generalsekretær i UNICEF Norge. Bærekraftspodden er tilgjengelig også på Spotify og iTunes.

Denne artikkelen er sponset og produsert av UNICEF Norge.


 

- Annonse -