Ill.foto: Pixabay.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Extinction Rebellion krever at styresmaktene sier sannheten om nødssituasjonen vi befinner oss i.

(KOMMENTAR) Norge er langt mer utsatt for klimaendringer og internasjonale kriser enn hva vi innbiller oss. Våre naboland stilte seg uforstående til at vi kvittet oss med kornlagrene. Nå påstår regjeringen at vi ikke trenger dem, til tross for Stortingsvedtak om at de skal gjeninnføres:

«Forsyningsberedskapen innenfor matvaresektoren er basert på at både nasjonal produksjon og import langt på vei kan bli opprettholdt også i kriser. En fullstendig avsperring av forsyningslinjene over noe tid blir ikke sett på som realistisk», står det i budsjettforslaget fra Landbruksdepartementet. Tidligere har vi til og med sett forslag om at man bør legge ned landbruket i Norge og satse på forsyninger gjennom internasjonal handel.

Julebaksten i fjor skjedde med hvete fra Kazakhstan og Polen, etter kun én tørkesommer. Vi lever i en verden preget av handelskriger og tiltakende konflikter, mot bakteppet av klimakollaps og ekstremstormer. Stormakter manøvrerer for å sikre seg nødvendige ressurser, mens vår regjering mener vi vil kunne kjøpe det vi trenger.

Uten soyabåten fra Brasil stanser norsk landbruk. Oppdrettslaksen er vegetarianer, som får sitt fôr fra utlandet. 76% av alt frukt og grønt som selges i landet er importert. Snittalderen på en norsk bonde nærmer seg 60 og rekrutteringen av unge bønder er elendig.

En dag kommer vi til å betale dyrt for regjeringens skylapper i synet på vår matforsyning.


 

- Annonse -