- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Erik Martiniussen er ansatt som ny daglig leder for Norske leger mot atomvåpen (NLA). Han tar over etter Anja Lillegraven den 1. juni.

Martiniussen jobber i dag som som journalist i Teknisk Ukeblad (TU).

— Gitt situasjonen i verden finner jeg få saker som er viktigere å bruke kreftene mine på nå, enn avskaffelse av atomvåpen, sier Martiniussen men fremhever at han har trivdes svært godt i TU.

— Russlands invasjon av Ukraina har vært rystende. At det i det hele tatt snakkes om å bruke atomvåpen igjen, viser hvor viktig et forbud mot slike våpen er, melder Martiniussen på sin Facebook-side.

Norske leger mot atomvåpen er del av den internasjonale bevegelsen International Physicians for the Prevention of Nuclear War (IPPNW).

Avtroppende daglig leder, Anja Lillegraven. Foto: Leger mot atomvåpen

— IPPNW fikk Nobels Fredspris i 1985 for å ha «gjort menneskeheten en uvurderlig tjeneste ved å spre autoritativ informasjon og ved å skape økt bevissthet om de katastrofale følgene av atomkrig.” Nå er altså arbeidet like aktuelt igjen.

NLA har det administrative ansvaret for ICAN Norge, som fikk fredsprisen i 2017 for jobben de gjorde for å få til et traktatfestet forbud mot atomvåpen.

— Jeg gleder meg til å jobbe med mine nye og dyktige kolleger Maja Fjellvær Thompson og Tuva Krogh Widskjold. Heldigvis har jeg allerede fått en del veiledning av avtroppende NLA-leder Anja Lillegraven som reiser til Indonesia for å jobbe med skog og klima.

Erik Martiniussen er 47 år, gift og har to barn, og er utdannet statsviter, med fordypning i sikkerhetspolitikk og energipolitikk. Han har jobbet som journalist i Klassekampen, kommunikasjonssjef i Greenpeace og de senere årene som journalist i Teknisk Ukeblad. Han har gitt ut bøkene ‘Krigen mot bakteriene’ (2020) og Drivhuseffekten (2013). I 2022 kom filmen ‘Kongoveteranene’, i regi av Martiniussen.

- Annonse -