Oslo er utnevnt til Europas miljøhovedstad for 2019

- Annonse -

Europakommisjonens jury har lagt vekt på at Oslo har en «holistisk tilnærming» på flere felter, som biodiversitet, offentlig transport, sosial integrasjon og borgernes helse, heter det blant annet i begrunnelsen.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og Byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg (MDG), er i Essen i Tyskland for å ta i mot prisen. Essen er miljøhovedstad i Europa i dag.

Raymond Johansen lover å sørge for å sette Oslo på kartet i 2019.

– Vi setter fokus på klimautfordringene vi har. At dette kom dagen etter at Donald Trump har besluttet å trekke seg ut av Parisavtalen, viser at byene rundt om må ta skjeen i egne hender med å fremme tiltak som kan redusere klimautslippene, sier Raymond Johansen til NRK.

Annonse

Oslo ble også berømmet for å ha arbeidet systematisk med  å gjenåpne 3.000 vannveier i byen, og for å ha tatt tak i utfordringen med å sette innbyggerne foran bilene, når det gjelder retten til byrommene.

I årets konkurranse var Oslo i finalen sammen med Ghent, Belgia; Lahti, Finland; Lisboa, Portugal og Tallinn, Estland.

Svenske Växjø og belgiske Leuven delte utmerkelsen European Green Leaf Award for 2018, under det samme arrangementet i Essen.


Foto: Wikipedia Commons, Katrine Lunke

- Annonse -