Oslo er utnevnt til Europas miljøhovedstad for 2019

Europakommisjonens jury har lagt vekt på at Oslo har en «holistisk tilnærming» på flere felter, som biodiversitet, offentlig transport, sosial integrasjon og borgernes helse, heter det blant annet i begrunnelsen.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og Byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg (MDG), er i Essen i Tyskland for å ta i mot prisen. Essen er miljøhovedstad i Europa i dag.

Raymond Johansen lover å sørge for å sette Oslo på kartet i 2019.

– Vi setter fokus på klimautfordringene vi har. At dette kom dagen etter at Donald Trump har besluttet å trekke seg ut av Parisavtalen, viser at byene rundt om må ta skjeen i egne hender med å fremme tiltak som kan redusere klimautslippene, sier Raymond Johansen til NRK.

Oslo ble også berømmet for å ha arbeidet systematisk med  å gjenåpne 3.000 vannveier i byen, og for å ha tatt tak i utfordringen med å sette innbyggerne foran bilene, når det gjelder retten til byrommene.

I årets konkurranse var Oslo i finalen sammen med Ghent, Belgia; Lahti, Finland; Lisboa, Portugal og Tallinn, Estland.

Svenske Växjø og belgiske Leuven delte utmerkelsen European Green Leaf Award for 2018, under det samme arrangementet i Essen.


Foto: Wikipedia Commons, Katrine Lunke

- Annonse -
Vil du annonsere her?