Fridtjof Nansen Institutt ble årets tenketank i Europa innen energi og miljø

The Think Tank Awards 2017, arrangert av det britisk-baserte Prospect Magazine, regnes for å være en av de meste prestisjefylte kvalitetsrangeringene for forskningsinstitusjoner og akademiske tenketanker i Europa og i verden.

- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Årets tildelinger ble gjort i London 10. juli. Prisene gis i fire kategorier; økonomi og finans, sosialpolitikk, energi og miljø, samt internasjonale anliggender.

Prisen kalles også for «tenketankenes Oscar».

Fridtjof Nansen Institutt (FNI) i Oslo kåret til årets tenketank i kategorien energi og miljø, men var også nominert i kategorien for internasjonale anliggender.

«Er beæret»

– Denne prisen får referanser til både Michelin og Oscar når det gjelder politisk forskning og tenketanker, og vi er selvsagt svært glade og beæret over å ha blitt rangert helt på toppen, sier direktør i FNI, Geir Hønneland, i et innlegg på institusjonens hjemmesider.

Hønneland er avbildet mens han mottar prisen i London (Foto: Prospect Magazine)

Verdsatt for arbeid med klima i Arktis

Juryen sier om FNI at de får prisen for høy kvalitet på forskning innen miljø generelt, og for sitt arbeid relatert til klimapolitikk i Arktis og den antroposene tidsalder især. Juryen verdsatte også FNIs innsats innen tverrfaglig forskning, heter det.

I juyen sitter det folk fra politikk, forretningsliv, forskning og media, eksempelvis BBC, The Guardian, Washington Post og Financial Times.


 

- Annonse -