- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Arrangør av festivalen er MDG på Nesodden, og en god del av innholdet i år var naturlig nok preget av valgkampen.

Både Rasmus Hansson og Per Espen Stoknes – sentrale stortingskandidater for MDG –

Øyvind Solum, 3. stortingskandidat for MDG, Akershus (Foto: MDG)

hadde foredrag på arrangementet.

Festivalen ble tradisjonen tro holdt nede ved sjøen ved Hellviktangen Gård og kafé.

– Vi er veldig fornøyd med festivalen i år. Bra publikumstilstrømming og god respons for tanken om et grønt skifte, et grønt skifte som vi opplever at de store partiene ikke fremmer, sier Øyvind Solum, hovedansvarlig for festivalen, og selv politiker for MDG. Solum er lokallagsleder og sitter i kommunestyret på Nesodden, og er også tredjekandidiat for partiet på Akershus-lista til stortingsvalget.

Se bildeserie nederst i artikkelen

– Skal ikke bare handle om ett partis politikk

Solum understreker at selv om MDG er arrangør, forsøker man å ha en bredde som favner over mer enn bare dette ene partiets politikk.

– Vi har fokus på livskvalitet og på hvilke ting i livet som bør verdsettes. Festivalen er åpen for refleksjon rundt samfunnsforhold generelt, og skal ikke bare dreie seg om partiprogrammer. Og så har vi kulturelle innslag og frivillige organisasjoner som presenterer seg, sier Solum.

På søndag var det mange av gjestene som i tillegg til festivalprogrammet lot seg friste av både godt badevann og restaurantbesøk med tilhørende musikale innslag.

Det ble etterhvert veldig mange biler på en trang vei til Hellviktangen.

Tror MDG kommer over sperregrensen

Påfallende få av det grønne publikummet benyttet finværet til å busse, sykle eller gå til Hellviktangen. Parkeringsplassen ble raskt fylt opp av privatbiler, og bilene ble deretter satt i veikanten på begge sider oppover mot Hellvik, hvilket gjorde framkommeligheten svært vanskelig utover dagen.

– Vi er jo klar over dette, og vi anbefaler på forhånd de besøkende om også å bruke kollektive transportmidler. Men samtidig ser vi at kollektivtilbudet ikke er optimalt for å komme hit, og småbarnsfamilier og eldre mennesker har en utfordring i å gå eller sykle for egen maskin til Hellviktangen. Eller det kan være folk langveis fra som ikke har vært på Nesodden før. Men dette kan bli bedre framover – kanskje har vi selvkjørende elektriske busser her ute om noen år som kan løse opp i slike floker, sier Øyvind Solum, som har følgende stalltips på utfallet av stortingsvalget:

– For MDG sin del tror jeg vi kommer over sperregrensen og får inn en god flokk fra hele landet, og med Rasmus Hansson i spissen fra Akershus. Jeg tror også at de store partiene må bite i seg vegringen mot å samarbeide med MDG. Vår rolle vil bli sterkt voksende framover, og de andre partiene vil ikke komme utenom de spørsmålene vi stiller.

Bildeserie fra Grønn festival 2017:


Alle foto: Kjetil Fless, Naturpress

 

- Annonse -