Statoil skal lete etter mer olje i Sør-Afrika

Selskapet har kjøpt seg inn to offshore-blokker i Sør-Afrika, hvorav den ene som operatør.

En transaksjon er gjort med ExxonMobil Exploration and Production South Africa Limited (ExxonMobil) om kjøp av en andel på 35 % i leterettighet 12/3/252 Transkei-Algoa. Operatøren ExxonMobil beholder en andel på 40 %, mens Impact Africa eier en andel på 25 %. Lisensen dekker et område på om lag 45.000 kvadratkilometer på inntil 3000 meters havdyp.

Statoil har også fullført en transaksjon med OK Energy Ltd om kjøp av en andel på 90 % og operatøransvaret i leterettighet 12/3/257 East Algoa. Den gjenværende andelen på 10 % eies av OK Energy. Lisensen dekker et område på om lag 9.300 kvadratkilometer, blir det opplyst.

Nick Maden, Statoils direktør for leting på den sørlige halvkule, sier at transaksjonene er i tråd med selskapets strategi om tidlig tilgang i bassenger med høyt potensial.

Statoil gikk inn i sin første lisens i Sør-Afrika i 2015 ved å kjøpe en andel på 35 % i leterettigheten i Tugela South, der ExxonMobil er operatør.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?