Halve New York skal være fornybar om 13 år – Statoil er involvert med vindparkplaner

Norske Statoil har skrevet under en intensjonsavtale med myndighetene i New York, om å planlegge en offshore vindpark for byen.

Opplysningene kommer fra konserndirektør for nye energiløsninger i Statoil, Irene Hummelhoff, i et lengre intervju med Teknisk Ukeblad. Der forteller hun at hun er i ferd med å etablere en gruppe medarbeidere i New York for å planlegge en bunnfast offshore vindpark som skal sikre byen strømforsyning. Statoil har i dag over 1.000 ansatte i USA.

I første omgang er det snakk om en vindpark som kan yte 400 MW til strømforsyning til New York. I New York bor det 8,5 millioner mennesker, og i storbyområdet bor det over 22 millioner.

– Vi har studert USA over lengre tid, noe som har stimulert vår interesse for dette markedet. New York har som mål at 50 prosent av kraftproduksjonen skal være fornybar innen 2030. En offshore vindpark peker seg ut som det beste alternativet, fordi solkraft i dette området ikke er spesielt effektivt og fordi det ikke er plass til en vindpark på land i nærheten av byen, sier Irene Hummelhoff.

Ingen produksjon fra vind før tidligst om 5-6 år

– Men jeg må understreke at det er langt fram, selv om vi har skrevet en intensjonsavtale med byens myndigheter. Det skal gjøres miljøundersøkelser og lages en konsekvensutredning før vi har alle godkjennelser i orden. Vi må også vinne auksjonen og få en kommersiell avtale på plass. Det er derfor ikke realistisk å regne med noen produksjon før tidligst i 2023, sier Hummelhoff til TU.

Ifølge NYSERDA, som er en ledende koordinerende etat i staten New York rundt planene for offshore vindkraft, er det et produksjonspotensiale på 39 GW langs statens Atlanterhavskyst. Det er nok til omlag 15 millioner husstander, skriver NYSERDA.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?