Familien Klufterud og gårdsbedriften Bamsrudlåven AS på Mysen, fikk årets Bedriftsutviklingspris i landbruket i Østfold for sitt produkt Gårdsis.

Gårdsisen er laget av lokale råvarer, med egg fra egne høner og melk fra naboens gård. Med utgangspunkt i gården sine ressurser, har Familien Klufterud bygd opp en bærekraftig og lønnsom virksomhet med mange lokale ungdommer på lønningslista.

Innovasjon Norge for Oslo Akershus og Østfold deler ut prisen, og direktør Per Annar Lilleng mener at prisvinneren viser at «en helt vanlig Østfoldgård» kan ha et unikt potensiale.

– Årets vinner har bygd et solid fundament over mange år. Bedriften har vist en unik evne til å fornye seg og utvikle tilbudet sitt i tråd med markedet, og neste generasjon viderefører dette på en svært god måte. De utnytter råvarene fullt ut og har i stor grad satset på ung og lokal arbeidskraft. Bedriften er en flott ambassadør for et innovativt og bærekraftig landbruk, sier Lilleng, som også er juryleder.

Om vinneren heter det de har gjennom etablering av iskremproduksjonen vist evne til å fornye seg og har skapt en ny og viktig inntektskilde på Bamsrud. Isen har også mottatt Matmerk Spesialitetsmerke for unik smak.

– Årets vinner i Østfold oppfyller på en god måte kriteriene som er satt for prisen. De tør å satse og har lykkes med å bygge opp en unik virksomhet og produkter som kundene ønsker, sier Per Annar Lilleng.

Familien Klufterud har drevet selskapslokale på låven siden 1997, men har stadig fornyet og utviklet virksomheten i tråd med markedet. Gårdsisen er et indirekte resultat av at eldstedatteren i familien ble sammen med sønnen fra melkegården i nabolaget. Den prisvinnende melkeisen kommer i fem ulike smaker; vanilje, krokan, kaffe & kakao, jorbær og eplesorbet.

– Vi ønsket å utnytte gårdens totale ressurser og skape arbeidsplasser for hele familien og andre i nærmiljøet. Vi har satset stort på å utvikle vår merkevare og utvikle nye produkter basert på gårdens ressurser. Kvalitet og profesjonalitet står sentralt i hele vår virksomhet, sier Elin Klufterud.

Prisvinnerne mottar 50.000 kroner i førstepremie og går videre til den nasjonale konkurransen, der prisen er på 250.000 kroner. Den nasjonale vinneren blir offentliggjort på Internationale Grüne Woche i Berlin i januar.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?