Solenergi tilfører mest ny kraft i India

- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Hittil i år har det kommet til 7.100 MW til det indiske strømnettet fra nye solkraftverk, og det utgjør 39 prosent av all ny strømproduksjon i landet.

Sol passerer dermed kull som strømkilde på nytilført produksjon, og 2017 ble et år med kraftig vekst. I fjor ble det tilført 4.313 megawatt fra solkraftverk, så det nærmer seg en dobling på bare ett år.

Det er nettstedet e360.yale.edu som melder dette, og som refererer tall fra det USA-baserte konsulentselskapet Mercom Capital Group.

Myndighetene i India har satt som mål å installere 175 GwH fra fornybare kilder innen 2023, og av dette skal 100 GwH komme fra sol. Verdensbanken har nylig varslet at de skal yte 100 millioner USD i lån og garantier til utbygging av solkraftanlegg over hele landet, forteller e360.yale.edu.

Ifølge en ny rapport er det anslått at etterspørselen etter kullkraft i India vil nå toppen i 2027. En stor hindring for solkraft i India er mangel på distribusjonsnett, og det skal i dag være omlag 1000 megawatt med solstrøm som ikke utnyttes fordi det mangler nettilknytning.


 

- Annonse -