Ve Dahlen uttaler seg til Aftenposten og NRK, etter at Naturpress først brakte nyheten og la ut videoen og bilder (under).


Også en sel og en sjøfugl av arten havhest ble funnet døde på samme sted.

Delfinen, av den for Oslofjorden sin del litt sjeldne typen gullflankedelfin, hadde bygningsplast viklet rundt munnen og den ene luffen.

– Vi gravde litt og fant at den også hadde en enorm tau- og plastvase med en stor og blytung fortøyningstrosse viklet rundt ryggfinnen. Den var ellers i god fysisk form, og hadde mye matrester i magen, hvilket utelukker at den døde av sult. Det er med andre ord rimelig å anta at det er forsøpling som er årsaken til at delfinen død, sier Dahlen til Aftenposten.

Noe av plasten kan ha kommet til etter at dyret havnet i tangbeltet, men dette er lite sannsynlig når det gjelder tauet rundt ryggfinnen.

Havhesten hadde magen full av såkalte havfruetårer, et råstoff fra plastindustrien. Den har trolig sultet ihjel, mens Ve Dahlen er usikker på dødsårsaken til selen.

 

Det var en turgåer på luftetur med hunden på Nesodden fredag formiddag som først oppdaget dyrene. Naturpress dro ned og tok bilder og varslet så Pia Ve Dahlen.

Noen dager senere ble det funnet en død delfinkalv av samme art på en strand i nærheten som sannsynlig kan være avkommet til dette individet. Denne hadde ingen spor av søppel eller skader, og det er mulig at den har sultet ihjel.

 


-Annonse-

 

 

 

 

 

 

 

- Annonse -