- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Prisvinneren for 2017 etterfølger en annen politiker knyttet til oljebransjen. Administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, ble årets bullshitter for 2016.

Virkeligheten rundt økonomien på Goliat-feltet, der det italienske selskapet Eni er operatør, ble høstens hodepine for olje- og energiminister Terje Søviknes. Hans påstand om at lønnsomheten ville komme allerede i 2019 ble raskt ettergått og underkjent.

– Nye beregninger fra departementet viser at det blir lønnsomt i 2024, andre uavhengige beregninger sier at det kanskje aldri vil bli lønnsomt for den norske stat. Dette er ikke bare bullshitt, men noe som kan få enorme negative konsekvenser for det norske folk, sier Anja Bakken Riise leder i Framtiden i våre hender i forbindelse med bullshitter-kåringen.

Om førsteplasskåringen av Søviknes lyder det:

  • Bullshit: Goliatfeltet blir lønnsomt i 2019
  • Fakta: Nye beregninger fra departementet viser at det blir lønnsomt i 2024, andre uavhengige beregninger sier at det kanskje aldri vil bli lønnsomt for den norske stat. Kildehenvisning.

Også DNB får en høy plassering i årets kåring, etter å ha hevdet de ikke hadde «direkte økonomiske eksponeringer mot Dakota Access Pipeline», i etterkant av at de hadde solgt seg ut av Dakota Access.

Det det ikke ble informert om var at banken fortsatt hadde sju milliarder i lån til selskapene bak oljerørledningen.

Det kvalifiserte til en andreplass i FIVHs bullshitterkåring.

De tre neste plasseringene:

  • H&M
  • Odd Magne Harstad, professor fra NMBU og Ola Flaten, landbruksforsker og sauebonde
  • Sparebanken Nord-Norge

Les hele saken på hjemmesidene til Framtiden i våre hender.


Foto: Wikimedia Commons

- Annonse -