Butikkjeden Meny skal fjerne engangsplast

- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

I løpet av ett år skal MENY fjerne all unødvendig engangsplast som bestikk, kopper, begre og sugerør fra sine butikker. Engangsbestikk i tre vil fra mai av være å finne i en rekke butikker, melder butikkjeden.

– Vi ønsker ikke å bidra til at plast flyter rundt på stranda, i parken eller i sjøen. Vi tar vår del av ansvaret og har gitt oss selv korte tidsfrister. I løpet av ett år skal vi fjerne all plast i engangsbestikk, engangsbegre og engangskopper fra butikkene og erstatte dem med alternative materialer, sier Meny-sjef Vegard Kjuus.

Plastbegrene i salatbaren og to av plastbegrene i ferskvaredisken er nå erstattet med pappbegre, noe som ifølge Meny betyr en reduksjon i plast på seks tonn per år.

Fra mai tilbyr kjeden forbrukerpakninger med engangsbestikk i tre, og hvis alle kundene velger dette alternativet spares kloden årlig for 2,3 millioner plastbestikk. Neste skritt er å fjerne plastkopper og sugerør, slik at kundene ikke kan velge plast til barnebursdagen eller piknik-kurven, melder kjeden.

WWF roser initiativet.
– Vi er glade for at MENY ønsker å bidra til å stanse tilsiget av plast i verdenshavene ved å fjerne unødvendig engangsplast fra sine butikker. Slike initiativ fra dagligvarebransjen er svært viktige, og jeg håper flere vil følge etter, sier Karoline Andaur, nestleder i WWF Verdens naturfond.

– Som utvalgskjede med stort fokus på ferskvare og ferdige måltidsløsninger, har vi behov for en del engangsemballasje. Nå snur vi hver stein for å finne ut hvor vi kan kutte plast her. Dette gjelder både serveringsprodukter i løsvekt til vår take-away-mat, men også i butikkhylla der vi har bestikk, kopper, sugerør og liknende i større forbrukerpakninger, sier Kjuus.

Meny-kjeden har som mål å redusere bruken av plast med minst 150 tonn innen 2020, og lover at de i tillegg vil se på bruk av unødvendig engangsplast på frukt- og grøntavdelingen. Før sommeren tar kjeden sikte på å tilby gjenbruksposer til frukt og grønt.

Meny ønsker å gå over til løsvekt der det er mulig, og skal bytte ut plast med papp der det er mulig, i tillegg til å optimalisere bruken av plast på frukt og grønt som fortsatt trenger den. I løpet av 2018 vil all plast på fersk frukt og grønt være resirkulerbar, melder Meny.


 

- Annonse -