Bayer får kjøpe Monsanto

- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Amerikanske myndigheter har med visse forbehold gitt tillatelse til at det tyske kjemikonsernet Bayer får kjøpe det amerikanske selskapet Monsanto, kjent blant annet som produsent av spøytemiddelgiften Roundup.

Monsanto er også verdens største aktør innen såvarer.

Prisen for overtakelsen er satt til 62,5 mrd USD, ifølge Reuters. Det tilsvarer etter dagens kurs 512 mrd NOK.

Den verdensomspennende aktivistorganisasjonen AVAAZ kaller den planlagte fusjonen et mareritt, og har lenge kjempet for å stanse den.

AVAAZ hevder at et sammenslått Bayer/Monsanto vil få kontroll med hva verdens folk dyrker og spiser, i et omfang vi aldri tidligere har sett. Det vil bety mer giftige kjemikalier i maten vi spiser, mer bruk av sprøytemidler som dreper biene, og en enorm makt over myndigheter og oss selv, ifølge AVAAZ.

Organisasjonens underskriftskampanje mot fusjonen viste seg altså til slutt ikke å nå sitt mål.


- Annonse -