Ill.foto: Pixabay.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Et innbyggerforslag til fylkestinget i Vest-Agder går ut på å erklære klimakrise, og at klimakrisa har førsteprioritet.

Når minst to prosent av innbyggertallet i et fylke – eller 500 i tallet – krever det, kan et fylkesting pålegges å behandle forslag til vedtak som innbyggerne selv har samlet seg om.

Det er det som skjer i Vest-Agder i neste uke. I alle landets fylker har det i mai og juni pågått underskriftsaksjoner gjennom initiativet World Saving Hustle, for å kunne fremme forslag om erklære klimakrise.

I de fleste av fylkene har det blitt samlet inn nok underskrifter.

«Alle har et ansvar av å erkjenne alvoret»

Når fylkestinget i Vest-Agder samles 18. og 19.juni foreligger det et innbyggerforslag med tittelen: «Erklær klimakrise nå! – Vest-Agder». Forslaget er innsendt av Katarina Melland-Grøvlen, og har fått 606 underskifter.

Hele forslagsteksten som fylkestinget i Vest-Agder må ta stilling til, lyder slik:

«Det britiske parlamentet har erklært klimakrise, og lignende erklæringer har kommet fra Sveits, Canada og i byen Constance i Tyskland. Vi må gjøre vår del og ta ansvar. Det er vår tur til å erklære klimakrise. Dette handler ikke om at vi sitter på alle svarene, eller kan trykke på en knapp, men at vi alle har et ansvar og er avhengige av å erkjenne alvoret. Sammen kan vi finne løsningene.

Klimaendringene er her nå, og derfor har vi ikke tid eller ressurser til å fortsette som i dag. Noen av oss gjør det vi kan for å hindre klimakrisen, mens andre har nok med sitt – felles er at vi alle trenger at det blir lettere å leve miljøvennlig og ta grønnere valg i hverdagen. Vi ber om at de lokale tiltakene som må gjøres, blir gjort nå for å løse krisen vi er inne i.

Klimakrisen må få høyeste prioritet i hele Norge om vi skal unngå en fremtid fylt med sult, tørke, flukt, sykdom, flom og andre naturkatastrofer.

Våre krav:

1. Vi krever at Vest-Agder erklærer klimakrise, og vi som signerer lover å stille oss bak og er klare til å hjelpe!

2. Vest-Agder sender en oppfordring til Regjeringen og ber Norge erklære klimakrise!

3. Fylkestinget i Vest-Agder har klimakrisa som førsteprioritet.

Vi vil ha underskriftskampanjer i alle fylker i Norge, og målet er at Norge erklærer klimakrise.»


 

- Annonse -