Ill.foto: Wolfmann / Wikimedia Commons.

Elbilandelen i nybilsalget i juli  var på 38 prosent, melder Opplysningsrådet for veitrafikken.

Det betyr at elbilboomen har fått en dupp.

I hele første halvår 2019 var elbilandelen på 45 prosent, med mars som beste måned med 58 prosent elbilandel.

– Nedgangen bekymrer meg. Det har vært mye snakk om å avvikle elbilfordelene den siste tiden og vi frykter det har bidratt til å gjøre folk usikre. Vi har ikke tid til det – det haster med å kutte klimautslippene, sier generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu.

Norsk elbilforening mener de politiske partiene i valgkampen bør utfordres på hvordan de kan styrke satsingen på overgang fra bensin- og dieselbil til elbil.

– Valgkampen bør handle om hvordan politikerne kan legge til rette for at folk kan ta smarte valg som kutter farlige klimagassutslipp, for eksempel gjennom å bytte til elbil. Folk velger det som er lønnsomt, når de blir usikre på om det lønner seg å velge elbil, faller salget. Det er enkel matematikk, sier Christina Bu i Norsk elbilforening.


 

- Annonse -