Utslipp fra Equinor-terminal på Bahamas – mobiliserer for å rense

Oljeterminalen South Riding Point på Bahamas, tilhørende Equinor, er skadet av orkanen Dorian. Olje har lekket ut.

De 54 ansatte som var på anlegget da orkanen traff er bekreftet å være sikkerhet og de blir ivaretatt blant annet ved at de får utlevert vann og mat, melder Equinor.

Etter orkanen er olje observert på bakken på terminalområdet og i omkringliggende områder, men Equinor sier at størrelsen på utslippet ikke er avklart. Basert på siste visuelle inspeksjon har selskapet ingen indikasjoner på fortsatte lekkasjer fra tankene eller oljeutslipp fra terminalen til hav eller strender. Ytterligere undersøkelser pågår for å vurdere det totale omfanget av utslippet, heter det i meldingen.

«Ressurser blir mobilisert så raskt som mulig for å sikre mennesker, miljøet og anlegget», melder selskapet, som også sier at situasjonen er komplisert og utfordrende, og skader på infrastruktur hindrer framdrift for hjelpetiltak og respons.

AnnonseLedige stillinger