Bystyret i Ceduna gjør retrett – gir lov til markeringer mot Equinor likevel

- Annonse -

Den tradisjonelle, årlige festivalen Ceduna Oysterfest i Ceduna i South Australia starter i dag og varer ut helgen.

Ceduna er den lille byen som er tiltenkt som base for Equinor dersom det blir oppstart av oljeboring i Australian Bight, et prosjekt som er møtt med mye motstand, ikke minst av gruppen Fight for the Bight.

Medlemmer av Fight for the Bight hadde planlagt å markere motstand mot Equinor i paraden under årets Oysterfest, men ble nektet dette av en representant for de lokale myndighetene.

Tidligere denne uken sa en av medlemmene i gruppen, Tricia Spitzkowsky, til Naturpress at hun ikke skjønte myndighetenes holdning, og at de ikke har laget bråk tidligere år, selv om de har protestert mot oljevirksomhet under paraden. Det var Spitzkowsky som fikk e-posten med beskjed om holde seg unna hvis de planla å markere mot Equinor.

– Vi skal spille og synge, og vi har barn med oss. Vi er ikke dumme, men vi ønsker å bli sett og vise at det er en opposisjon mot oljevirksomhet her, sa Spitskowsky.

Nå har bystyret i Ceduna snudd i saken. Etter et bystyremøte som skal ha vært opphetet fikk Tricia Spitzkowsky telefon fra en offentlig ansatt som sa at den e-posten hun hadde fått skjedde på grunn av en svikt.

Dermed blir det ingen restriksjoner på folks ytringsfrihet under Street Parade i helgens Oysterfest.


 

- Annonse -