Ill.foto: Pixabay.

«Jeg har nå trukket meg fra arrangementet jeg skulle ha holdt ved Vitenskapsmuseet (i London, red. anm.), etter at jeg oppdaget at de fortsatt tar i mot sponsorpenger fra oljeselskaper som BP og Equinor. Slike selskaper bruker denslags ordninger til å opprettholde et sosialt alibi for virksomheten sin – som er å ødelegge den levende planeten.»

Med de ordene – lagt ut på sin Twitter-konto – bekjentgjorde den velkjente journalisten, forfatteren og klimaaktivisten George Monbiot, at han ikke kommer til å delta som planlagt i et arrangement i regi av Science Museum i London.

Museet, som på grunn av koronarestriksjoner for tiden er stengt for publikum for ordinært besøk, skal holde et gratis nettarrangement 31. mars, der temaet er fjerning av drivhusgasser:

«Hør ledende forskere og miljøjournalister drøfte aspekter ved karbonfangst, skogplanting inkludert, og naturrestaurering såvel som en rekke industrielle metoder», er underteksten til invitasjonen.

– Ville ha følt det merkelig

Monbiot sier han ville følt det veldig merkelig å snakke om hvilke tiltak som er nødvendige for å unngå et klimasammenbrudd, på en plattform som er sponset av oljeselskaper.

George Monbiot (Foto: John Russell / Wikimedia Commons).

– Da jeg aksepterte invitasjonen fra muséet trodde jeg naivt nok at den tiden var over. Jeg mener, hvilken respektabel organisasjon tar fremdeles imot penger fra denne dødsmaskinen? Jeg elsker Science Museum, men det er vanskelig å uttrykke hvor skuffet jeg er, skriver Monbiot.

I twitterkommentarene under Monbiots post er det mest BP som nevnes, men i et innlegg fra kontoen til Islington Clean Air Parents blir Equinor angrepet for også å drive med grønnvasking i øko-konkurranser hos National Geographic.

George Monbiot har vært ansatt i BBC, der han jobbet med miljøsaker. Han har vært fast spaltist i The Guardian, og Klassekampen i Norge har tidligere publisert kronikkene hans. Monbiot, som også har skrevet flere bøker, er for tiden engasjert for det radikale nettstedet Double Down News, som baserer seg på YouTube-videoer.


- Annonse -
Vil du annonsere her?