Hundrevis kjemper mot flammene i Portugal

Hundrevis av brannfolk og frivillige kjemper mot flammene i et fjellområde utenfor feriebyen Cascais i Portugal.

- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Sterk vind gjør slukningsarbeidet vanskelig. Brannen har rammet et 145 kvadratmeter stort naturreservat kalt Sintra-Cascais vest for hovedstaden Lisboa.

189 kjøretøy, flere fly og 600 brannmannskaper er satt inn for å få brannen under kontroll.

I en landsby har desperate innbyggere forsøkt å hindre at flammene tar tak i bebyggelsen ved hjelp av bøtter med vann og vannslanger.

– Vi frykter at de vil nå husene. Vi forsøker å hjelpe til så mye vi kan med vannbøtter, men det hjelper ikke så mye, sier Ines Figueiredo, som bor i landsbyen.

Fakta: Brannene ved Middelhavet

Skogbranner har de siste dagene brutt ut i Algerie, Hellas, Italia, Kroatia, Portugal og Spania. Brannene herjer mens landene er rammet av intense hetebølger.

Algerie: Minst 34 mennesker har mistet livet i regionene Boumerdes, Bouira, Tizi Ouzou, Jijel, Bejaia og Skikda. Rundt 8000 brannfolk er satt inn for å slukke brannene.

Hellas: Rhodos har vært herjet av branner i over en uke, og over 20.000 mennesker, både turister og lokale innbyggere, er evakuert. Brannene har nådd flere landsbyer og svidd av 10 prosent av øyas utmarksområder. Det brenner flere andre steder i Hellas, blant annet på øya Korfu og halvøya Peloponnes. Tirsdag omkom to piloter da et brannslukkingsfly styrtet på øya Evvia utenfor Aten. I tillegg er en gjeter funnet død på øya etter å ha blitt tatt av flammene.

Kroatia: Tirsdag begynte det å brenne i et område som ligger kun 12 kilometer fra middelalderbyen Dubrovnik. Det er sterk vind i området. Det brenner også i fylket Split-Dalmatia lenger nord i landet.

Italia: Italia er rammet av to typer ekstremvær: Hetebølge og branner i sør samt haglbyger og kraftig vind i nord. To personer har omkommet i nord, mens en eldre mann mistet livet da huset hans ble tatt av flammene i sør.

Portugal: Tirsdag begynte det å brenne i en stor nasjonalpark utenfor feriebyen Cascais, noen mil vest for hovedstaden Lisboa. Også her blåser det kraftig, noe som gjør slukningsarbeidet vanskelig. Flere landsbyer er truet.

Spania: Hundrevis av landsbyboere ble tirsdag evakuert i all hast på Gran Canaria. Brannen har spredt seg svært raskt i et kupert område midt på øya, og var få meter fra å ramme et område med viktige antenner på en fjelltopp.

Malta: Øya er så langt ikke rammet av branner, men en ekstrem hetebølge har ført til omfattende strømbrudd som følge av overforbruk av kjøleanlegg. Restauranter og kafeer har måttet kaste mat for tusenvis av euro, og mange velger å sove utendørs.

Kilde: Reuters, DPA, AFP

- Annonse -