Stikkord: industrilandbruk
Tomb-elevene gir insektene en håndsrekning. Selv blir de kanskje en ny type bønder
Kjetil F. Aasmundsson -
Naturbrukselevene ved Tomb VGS i Råde i Østfold gjør en ekstra innsats i år, for de livgivende, pollinerende insektene.
Tomb har flere studieretninger, men landbruksfag utgjør som før kjernen i skolen. Det er dyr i fjøset, og traktorer på jordene.
Insektdød og trusler mot det biologiske mangfoldet er tema som også...
Det er 3,5 millioner flere enn landets befolkning. Vår apetitt på spanske skinker og pølser `spiser opp´ landet innenfra, og når antall svin nå overgår mennesker gir det store utfordringer for miljø og dyrevelferd.
Grisen - Spanias laks
Svineproduksjon er blitt en svært viktig del av landets økonomi, og industrien produserte...
Delt stamme betyr delt ansvar (KRONIKK) Denne uken hadde rovviltnemda møte på Gardermoen, og vedtok rammene for det som kan bli neste vinters jakt. Som nemdsleder ledet jeg møtet hvor flertallet vedtok å øke jakten til rundt 30 ulv, inkludert mange inne i ulvesonen. Fylkesmannen hadde foreslått 12, og da kun utenfor ulvesonen. Sammen med […]
For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.
Allerede abonnent? log in
NYHET 2022: Abonnement på Naturpress gir automatisk fri tilgang til alt innhold på Transitmag.no.
Allerede abonnent? log in
NYHET 2022: Abonnement på Naturpress gir automatisk fri tilgang til alt innhold på Transitmag.no.
Stor undersøkelse: Kjøtt- og melkeforbruket ditt er langt mer miljøfiendtlig enn flyreisene dine
Kjetil F. Aasmundsson -
I det som kalles verdens hittil bredest anlagte analyse av landbrukets skadevirkninger på kloden vår, er konklusjonene knusende for dyrehold til kjøtt- og melkeproduksjon.
Her er noen av de mest slående punktene fra rapporten:
Bare 18 % av verdens kaloriforbruk og 37 % av proteinforbruket kommer fra kjøtt- og melkeprodukter....
Moldinteressa blømer. Utanfor landbruket.
(KRONIKK) I tida etter Jordboka kom i fjor haust har eg reist land og strand med foredrag og møtt veldig mange menneske med brennande engasjement både for å verna om molda og for trygg, lokal mat. Mold som tema har stort sett trekt fulle hus over alt. Eg...