New York Times ansetter klimafornekter som spaltist

Den nyansatte Bret Stephens er uvanlig ekstrem og splittende, selv til en klimafornekter å være, mener kritiker.

- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Bret Stephens kommer fra den høyreorienterte og Rupert Murdoch-eide Wall Street Journal.

At han får spalteplass på leder- og kronikksidene i verdens kanskje mest berømte avis, har fått redaktøren i avisen ThinkProgress, Joe Romm, til å reagere.

Romm mener ansettelsen av Stephens går på tvers av avisens profilering av seg selv som selve motvekten til fake news, når den nye spaltisten er en som mener at klimakrisen er et «fantasifoster». Romm viser til at NYTs egne reportere daglig skriver om global oppvarming.

Bret Stephens siteres blant annet på dette som han har skrevet, fra hans tid i Wall Street Journal:

«…forrige uke markerte 20-års jubileet for massehysterifenomenet kjent som global oppvarming. Mye av forskningen har siden blitt avvist.» (WSJ, juli 2008)

og

«…her er en forutsigelse om klimaet i år 2115: Liberale vil fortsatt organisere kampanjer mot enda flere tvilsomme sosiale kriser eller miljøkriser. Temperaturene vil være omtrent som nå.» (WSJ, november 2015)

Med engasjementet av Bret Stephens gjør New York Times narr av sin egen annonsekampanje som handler om viktigheten av å formidle sannheten, mener Joe Romm.

En av redaktørene i New York Times, James Bennett, har uttalt seg til Huffington Post om saken, og forsvarer bruken av Stephens med at “millioner av mennesker er enige med ham”, og at å «fortie dette vil være farlig».

Har fått Pulitzer-prisen

Selv om Bret Stephens plasserer seg på høyresiden i amerikansk samfunnsliv, er han fra tiden som spaltist i Wall Street Journal kjent som en Trump-kritiker. I 2013 fikk han en Pulitzer-pris for sine kommentarartikler i avisen.

Han var sjefredaktør i Jerusalem Post fra 2002 til 2004.

Bret Stephens har meninger om andre miljøsaker også. Her en tweet han skrev om byggingen av den omstridte oljerørledningen Keystone Pipeline:


Foto: Collage/NP, skjermdump av NYT-pdf, pluss Wikimedia Commons, Veni Markovski (Stephens)

 

- Annonse -