Avtalen med FN er en intensjonsavtale og et rammeverk for videre partnerskap, heter det i en pressemelding.

FNs miljøprogram fungerer som en ledende myndighet for det globale miljøarbeidet.

– I dag er vi stolte av å kunngjøre at vi har inngått en samarbeidsavtale for å ytterligere styrke vårt samarbeid. Vi deler mange av de samme målene, og et strategisk partnerskap vil forbedre vår evne til å gjøre en forskjell når det gjelder problemer knyttet til havet. Vi ønsker å skape en internasjonal plattform for ledende innovasjons- og forskningsmiljøer innenfor feltet, både på land og til sjøs. Vi er derfor glade for å ha FN som partner, sier Nina Jensen om avtalen som er inngått.

I tillegg til byggingen av det helt spesielle forskningsskipet (bildet), har X Four-10 / REV også som mål å bygge Verdenshavenes hovedkontor på Fornebu, et bygg som skal samle forskere, frivillige organisasjoner, bedrifter og ulike maritime miljøer.

LES OGSÅ: Vil etablere verdenshavenes hovedkontor.

De to tiltakene skal gjøre det lettere for vitenskapelige miljøer og andre interessenter å arbeide sammen med innovative løsninger for sammen å redde verdenshavene.

FNs havmiljøambassadør har store forventninger

– Vårt strategiske partnerskap innebærer at vi i fellesskap vil skape plattformer for samarbeid mellom flere aktører på havrelaterte temaer, øke bevisstheten, samt sørge for

Nina Jensen (Foto: X Four-10 / REV).

implementering av FNs bærekraftsmål med spesielt fokus på havet (bærekraftmål 14). Vi ser også at dette er i tråd med regjeringens økte satsning på å befeste Norges rolle som en ledende bærekraftig maritim nasjon, sier Nina Jensen.

– Vi ser behovet for en plattform der vitenskapen kan oversettes til praktisk kunnskap og utgjøre en plattform for vår agenda. Samarbeidet mellom UN Environment og X Four-10 vil skape en unik møteplass for å styrke det globale samarbeidet rundt verdenshavenes tilstand og miljøutfordringer. Vi har store forventninger og håper vi kan få til noe stort sammen, sier UN Environment Ocean Ambassador Lisa Emelia Svensson.


Hovedfoto: Skjermdump fra hjemmesidene til X Four-10 / REV.

- Annonse -