Foto: Anders Hellberg
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Greta Thunbergs «Skolestreik for klimaet», som pågår utenfor riksdagshuset i Stockholm, er nå inne i sin sjuende dag.

Målet med manifestasjonen er å få politikerne til å ta ansvar og gjøre klimasaken til den viktigste i valget.

Greta forklarer for Effekt at et viktig budskap hun har er at voksne må begynne å se på klimaendringene også ut fra de unges perspektiv. I dag er år 2050 i prinsippet så langt som noen diskusjoner strekker seg.

– Da er jeg 47 år, sier Greta Thunberg.

Dette resonnementet var Greta også inne på i en artikkel som hun skrev i vår. Artikkelen var en del av Svenska Dagbladets konkurranse der unge fikk mulighet til å sende inn tekster om nettopp klimaspørsmålet. Greta ble plukket ut som en av prisvinnerne, og hun skrev blant annet dette:

Hvis jeg blir 100 år kommer jeg til å leve til år 2103.

Når man tenker på «framtiden» så tenker man ikke lengre enn 2050. Da har jeg, i beste fall, ikke levd halve livet mitt en gang. Hva skjer videre?

I år 2078 kommer jeg til å feire min 75-års dag. Hvis jeg får barn og barnebarn så vil de kanskje feire dagen sammen med meg. Kanskje kommer vi til å prate om hvordan det var når jeg var barn. Kanskje jeg kommer til å fortelle om dere. Hvordan vil dere bli husket da?


Denne artikkelen ble først publisert på sidene til Effekt.se, og er republisert med tillatelse på Naturpress. Artikkelen er en del av en serie.

- Annonse -