Avgått miljøminister i Frankrike, Nicolas Hulot (Foto: Wikimedia Commons)

I et radiointervju med France Inter skal Hulot ha sagt at beslutningen hans var et resultat av akkumulerte skuffelser over utilstrekkelige tiltak mot klimaendringer, manglende bevaring av biologisk mangfold og inngripen mot andre miljøtrusler.

Nyhetsbyrået Reuters er blant de som skriver om saken.

Hulot representerer De Grønne i den franske regjeringen. Han stilte til nominasjonsvalg for å bli partiets presidentkandidat foran valget i 2011, men tapte for norsk-franske Eva Joly. Hulot er tidligere journalist og miljøaktivist. Han grunnla i 1990 en egen miljøverngruppering, Foundation Nicolas Hulot.

Nicolas Hulot, her sammen med Eva Joly som han tapte for i nominasjonskamp i De Grønne, til presidentvalget (Foto: Wikipedia)

Ifølge Reuters er Hulots avgang et tap for president Emanuel Macron, som sliter med dårlig popularitet om dagen. Hulot skal ha vært en populær minister, siden han tok jobben i mai, 2017.

Frustrasjoner over den franske regjeringens atompolitikk skal også ha vært en årsak til avgangen. I det nevnte radiointervjuet la han vekt på det han kalte «utilstrekkelige miniskritt som både Frankrike og andre land tar for dempe den globale oppvarmingen og avverge en kollaps i det biologiske mangfoldet».

– Jeg ønsker ikke å skape illusjonen om at vi håndterer det, sa Hulot.

Stikk til USA og Trump

25. juni var Hulot i et møte med EUs miljøkommisjon, der han talte for høyere ambisjoner på klimafeltet, og for en sterk europeisk strategi for å redusere plastforsøplingen. Kort tid etter dette møtet skulle Frankrike lansere en ny plan for biologisk mangfold.

På EU-møtet gikk han inn for å knytte bindende bestemmelser i Parisavtalen opp mot innholdet i handelsavtaler.

– Vi kan ikke lenger godta å skrive under på handelsavtaler med land som ikke deltar i globale forsøk på å håndtere klimaendringene, eller ikke slutter seg til et minimum av kjerneprinsipper som ligger i Parisavtalen, sa Nicolas Hulot.


 

- Annonse -