Foto: Anders Hellberg
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Greta Thunbergs ”Skolestreik for klimaet” er nå inne i den åttende dagen.

Manifestasjonen har fått både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet, og målet er å få politikerne til å ta ansvar og gjøre klimasaken til den viktigste i valget.

Mange mennesker, både gamle og unge, har valgt å delta i klimastreiken som hittil har hatt tilhold noen titalls meter fra riksdagens hovedinngang. På grunn av den store interessen kom det en del synspunkter fra ordensmyndighetene, og det ble derfor bestemt å flytte til Mynttorget, som ligger i nær tilknytning til riksdagshuset.

Når Effekt tidligere i år intervjuet Gretas mamma, Malena Ernman, fikk hun spørsmålet om hva hun er mest stolt over.

– Min datter. Om det er noe jeg er stolt over, så er det at jeg forsøker å lytte til henne.

– Mammaen din sa i det intervjuet at det var du som skapte hashtaggen #jagstannarpåmarken (#jegblirpåbakken) (som i dag brukes flittig blant annet på Twitter når klimapåvirkning fra flytrafikken blir diskutert, red. anm.) Hvordan kom du på den?

– Jeg husker ikke helt. Men det var jeg som fikk mammaen min til å slutte å fly, og så har jeg det for meg at vi kom på den sammen, sier Greta Thunberg til Effekt.

– Når bestemte du deg selv for å slutte å fly?

– Det var i 2015.

Foto: Anders Hellberg

Denne artikkelen ble først publisert på sidene til Effekt.se, og er republisert med tillatelse på Naturpress. Artikkelen er en del av en serie.

- Annonse -

1 kommentar

Comments are closed.