Foto: Nikolay Øyehaug / Norsk Frilufstliv

I fjor sov opp mot 100 000 ute denne natten, ifølge Norsk Friluftsliv og viser til en undersøkelse som ble gjennomført av Ipsos den gangen.

Hashtaggen er #nattinaturen.

– Vi satser på å slå fjorårets rekord, og håper at skoger, fjell og hager fra nord til sør igjen vil bli fylt med telt og hengekøyer, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal, i en pressemelding.

Man kan delta uansett hvor i landet man bor.

– Konseptet for #nattinaturen er enkelt; alle er invitert med ut. Det spiller ingen rolle om man setter opp teltet i hagen eller på fjellet, henger opp hengekøya i skogen bak huset, eller rett og slett bare drar dyna ut på balkongen for én natt, sier Heimdal.

Håper at barn blir introdusert for utesoving

Norsk Friluftsliv har et håp om at mange barn får oppleve det å sove ute for første gang lørdag 1. september.

– #nattinaturen er en ypperlig anledning for foreldre å ta med barna på teltovernatting for første gang. Og man trenger ikke å overkomplisere – for et barn vil en telttur i hagen fremstå som et like stort eventyr som noe annet, sier Heimdal.

Det arrangeres det også fellesovernattinger i regi av lokale lag og foreninger landet over, som er åpne for alle, opplyser organisasjonen. På den nasjonale aktivitetskalenderen på www.friluftslivetsuke.no. kan man finne hvor disse arrangementene er i landet.

Friluftslivets uke

#nattinaturen markerer åpningen av Friluftslivets uke 2018, som varer fra 1. til 9. september. Denne uken blir det holdt over 1100 friluftsarrangementer, aktiviteter, turer og kurs over hele landet.

Bak Friluftslivets uke står paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv og dens 17 medlemsorganisasjoner. En rekke kommuner, friluftsråd og andre organisasjoner bidrar også med aktiviteter. Målet med Friluftslivets uke, som har vært arrangert siden 1993, er at så mange som mulig skal komme seg ut i naturen, skriver Norsk Friluftsliv.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?