Foto: Anders Hellberg

Greta Thunbergs «Skolestreik for klimaet» utenfor riksdagshuset i Stockholm er nå inne i sin tredje og siste uke.

Målet med aksjonen er å få politikerne i Sverige til å ta ansvar og gjøre klimasaken til den viktigste i valget som holdes nå på søndag.

Men klimastreiken har blitt betydelig større enn som så. Gretas protest har nemlig fått enormt mye oppmerksomhet også i internasjonale medier. Bare de siste dagene har det eksempelvis vært alt fra innslag i tysk og hollandsk TV, til artikler italienske og norske aviser. Når så den britiske storavisen The Guardian publiserte en lengre artikkel sist helg ble spredningen nærmest global.

– Hvilke reaksjoner har du fått på den artikkelen?

– Nå har også de engelske haterne begynt å komme med kommentarer.

– Du ler litt når du sier det. Men du får vel mest positive kommentarer?

– Ja, kanskje. Det er vanskelig å si. Det er veldig bra at en nyhet om klimasaken kan spres så mye. Men det betyr også at det blir veldig mange hatkommentarer å se, sier Greta Thunberg til Effekt.

Hvis man søker på Twitter etter hvem som har delt Guardian-artikkelen, er det dog nesten bare positive ord å finne om Gretas klimastreik. Nedenfor er noen eksempler:

 


Denne artikkelen ble først publisert på sidene til Effekt.se, og er republisert med tillatelse på Naturpress. Artikkelen er en del av en serie.

- Annonse -