Næringslivets klimanettverk Norge 203040 har ansatt adm. dir. Her stuper han i dress (video)

Bjørn Kjærand Haugland blir den nye (og første) administrerende direktør i næringslivets klimanettverk Norge 203040.

Haugland kommer fra stillingen som direktør for bærekraft i DNV GL, og det var i egenskap av denne rollen at han tok utfordringen fra Passion for Ocean og tok et stup for havet, sommeren 2017. Kledd i dress.

Bjørn Kjærand Haugland har vært ansatt i DNV GL i 28 år og har hatt ledende roller i alle selskapets forretningsområder i Norge, Korea og Kina.

Adm. dir. i Norge 203040, Bjørn Kjærand Haugland (Foto: Oceanweek / Haugmann).

«Han er en globalt anerkjent stemme innen bærekraft og har mye erfaring med å arbeide i skjæringsflaten mellom næringsliv, myndigheter og teknologi», skriver Norge 203040 i en pressemelding.

– For meg er det svært motiverende å få lede arbeidet i Norge 203040 videre. Vi skal samle de mest klimaambisiøse selskapene i Norge for å ta en ledende rolle i omstillingen til lavutslippssamfunnet, sier Kjærand Haugland.

Skal være en pådriver for å nå Norges klimamål

Styreleder og grunnlegger av Norge 203040, Jens Ulltveit-Moe, hentet Haugland til lederjobben. Ifølge Ulltveit-Moe ligger et ønske om å øke innsatsen i Norge 20340 bak ansettelsen av en administrerende direktør.

– Vår stemme har ikke vært sterk nok, og mange ser feilaktig nok på næringslivet som en klimasinke, noe vi vet ikke er tilfelle. Jeg er glad for at Bjørn nå går inn i rollen som administrerende direktør, og er trygg på at ansettelsen vil løfte oss til nye høyder, sier Ulltveit-Moe.

Formålet med det næringslivsdrevne klimainitiativet er å identifisere nye forretningsmuligheter på veien mot lavutslippssamfunnet, og være en pådriver for å nå Norges klimamål innen 2030. Initiativet skal belyse – for næringslivet og for myndighetene – hvilke forretningsmuligheter som eksisterer i overgangen til lavutslippssamfunnet, og peke på tiltak som trengs, skriver nettverket i sin egenpresentasjon.

Oppfordrer selskaper med klimaambisjoner til å ta kontakt

– Vi har topplederforankring, og ser at det å samle selskaper fra ulike sektorer driver innovasjon. Derfor har det vært avgjørende at flere av bedriftene som har kommet lengst og villet mest, har sluttet seg til koalisjonen, sier Haugland, og inviterer selskaper med klimaambisjoner til å ta kontakt.

Deltakerne i Norge 203040 forplikter seg til å engasjere seg på toppledernivå. Det forutsettes at selskapet har satt seg klare klimamål, leder gjennom eksempel og uttaler seg om det.

Miljøstiftelsen ZERO og WWF Verdens naturfond støtter opp under nettverkets hovedmål, og bidrar ved å legge til rette for samarbeid, engasjement og tilstedeværelse for selskapene som er med.

Haugland har fått heiarop på Twitter etter ansettelsen:

Thrilled to hear about the appointment of my friend @BjornKHaugland to lead @norway203040
Top-level business sector climate coalitions are vital in every country. Kudos to #Norway for leading and congrats to Bjørn!#Norge203040 #AWorldOfOpportunities https://t.co/kdDE9bDR3x pic.twitter.com/3TWBcJlZeF

— Carlos Cadena-Gaitán (@CadenaGaitan) February 20, 2019


Video: Passion for Ocean / Facebook

- Annonse -