Se video: «Vi må bruke økologiske pellets, lagd av Klassekampen»

1427

I en ny video produsert av Framtiden i våre hender er intensjonen å knuse myter knyttet til solcellestrøm.

Tuva Novotny, skuespiller kjent blant annet fra TV-serien «Nobel», forteller seerne at solenergi er langt mer anvendelig i nordlige strøk enn det mange kanskje tror.

Solenergi er den raskest voksende energiformen i dag, og i løpet av de siste seks årene er prisen på solenergi halvert. Solenergi er like effektivt i Norge som i Tyskland fordi effektiviten er bedre under kaldere forhold. Og i Tyskland kan man på en solskinnsdag dekke over halvparten av strømbehovet ved hjelp av solenergi, forklarer Novotny, for anledningen i rollen som barkeeper.

Annonse

Selvironi

Humor blandes med opplysningsformålet. Før Novotny kommer fram viser filmen et lite knippe miljøengasjerte mennesker som diskuterer hvilke tiltak som er best for klimaet. Iført politisk korrekt skjegg og brun ullgenser insisterer en av debattantene på at det eneste som virkelig monner er å bruke økologiske pellets lagd av Klassekampen.

Videoen er den andre i en serie som FIVH lager om miljømyter i hverdagen.

Her kan du se hele videoen:

Hjelp skuespiller Tuva Novotny å spre gode argumenter om solce…

Tuva Novotny fra "Nobel" og "Kongens nei" knuser myter om solceller. Del filmen og hjelp henne å spre de gode argumentene. Les mer https://www.framtiden.no/myteknusing/ikke-nok-sol-til-solceller-i-norge.html

Posted by Framtiden i våre hender on Thursday, 11 May 2017

 


Foto: FIVH/Skjermdump/stillbilde fra video