Ber om støtte til å avverge klimakollaps, men får en kald skulder av senatoren (video)

(California) En liten gruppe med barn og unge som dro for å snakke om klima med med senator Dianne Feinstein (D) i San Francisco sist uke, ble møtt med lite forståelse for sin sak.

I en video som har gått viralt i USA og trolig store deler av verden forøvrig, ber de unge klimaaktivistene senator Feinstein om støtte til Green New Deal-programmet.

Green New Deal er en resolusjon som den demokratiske representanten Alexandria Ocasio-Cortez («AOC») og senatoren Ed Markey har lagt fram. Her legges det fram en oppskrift på hvordan det amerikanske samfunnet skal omforme energiøkonomien slik at klimaendringene kan hindres.

Senator Feinstein går nokså upedagogisk til verks.

– Green New Deal er ingen god resolusjon og den vil ikke bli vedtatt, svarer Feinstein barna.

– Noen forskere sier vi har tolv år på å snu dette rundt, sier et av de yngste barna, og får til svar: – Vel, dette lar seg ikke snu på ti år.

– Nå ser du ansiktene på de som skal leve med konsekvensene, sier en annen av de unge.

– Vet dere hva som er interessant med denne gruppen … jeg har drevet med dette i 30 år, jeg vet hva jeg gjør. Dere kommer inn her og sier; det må gjøres på vår måte, «or the highway». Det svarer jeg ikke på.  svarer senator Feinstein.

I videoen som DemocracyNow! har redigert intervjues en av aktivistene, Isha Clarke (16), i etterkant av møtet med senatoren.


 

- Annonse -