Bond får nullutslippsbil av Q
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Det melder The Guardian, som skriver at initiativet kommer fra regissøren Cary Joji Fukunaga.

Kilden deres beskriver han som en Treehugger – en engasjert miljøverner – og det er vel derfor å regne med at CO2-avtrykket vil bli adskillig lavere enn det sporet av eksplosjoner, brann og ødeleggelse som ligger igjen etter de 24 foregående filmene. Filmens arbeidstittel er Shatterhand. Man kan jo gjette på om klima og miljø også er et tema i handlingen, men plottet er en godt bevart hemmelighet.

Det var mange bil og Bond-entusiaster som vred seg i smerte når den ikoniske sølvgrå Aston Martin DB5 ble skutt i filler og gikk opp i flammer i Skyfall-filmen, men det var selvsagt en spesialeffekt. Bilen som eksploderte var en gammel BMW, og en modell bygget av SFX-designer Steve Beggs team ble lagt over digitalt. Den elektriske superbilen, Aston Martin Rapide E, er enda ikke å finne hos den norske importøren, men 155 biler blir i første omgang bygget til en stykkpris rundt 250.000 pund.

Goldfinger-klassikeren Aston Martin DB5 fra 1965 fikk tilsynelatende et forferdelig endelikt i Skyfall-filmen (2012), men bilen som eksploderte var en gammel BMW, med en modell av orginalen i 1/3 størrelse lagt over. (Skjermdump)

Opptakene skal etter planen starte i april, etter at filmen ble kraftig forsinket fordi regissøren Danny Boyle ble skiftet ut grunnet kreative uenigheter med produsentene Barbara Broccoli og Michael G Wilson. Artikkelen henviser til at de ønsket å antyde både Metoo-problematikk og agentens død, men nå blir det altså i alle fall et grønnskjær over action-eventyret.

Elbilforeningen: -Når 007 kan, så kan alle

-Når en tøffing som James Bond kan kjøre elbil, kan hvem som helst kjøre elbil! Det kommenterer Ståle Frydenlund, seniorrådgiver i Norsk elbilforening i en e-post til Naturpress.

-I 2019 tiden er overmoden for å bytte ut tradisjonelt drivstoff, 55 år etter at Bonds forhold til Aston Martin startet. Så vidt jeg har registrert er det bare et par måneder siden produksjonsklare Rapide E rullet ut av fabrikken, fortsetter han.

Ståle Frydenlund og Elbilforeningen er entusiastiske. (Foto: Elbilforeningen)

Frydenlund antar at Aston Martin med dette ønsker å bruke filmen til å teste elbil på et stort publikum, og at at Rapide E kommer til å fokusere mer på ytelser enn rekkevidde, så det er all grunn til å tro at elbilen vil gå som ei kule. – Vi gleder oss naturligvis ekstra til å se filmen når en elbil er med.

Det er imidlertid ikke første gang agenten kjører utslippsfritt, kommenterer han. I «Quantum of Solace»-filmen fra 2008 var Bond riktignok bak rattet i en hydrogendrevet Ford Edge, men denne gang er det grunn til å tro at Aston Martin-elbilen vil få en vesentlig større rolle.

Om alt nå går etter planen blir resultatet å se i april 2020. Da får vi også se om det blir den ferske Oscarvinneren Rami Malek (Freddie Mercury i Bohemian Rhapsody) som blir sjefsskurk.


 

- Annonse -