Kongeørn. Foto: National Geographic.

Gjennom seks episoder på syv kontinenter skal serien vise hvor nådeløs naturen kan være for planetens dyr.

Hostile Planet er en historie om overlevelse på en planet med ekstreme værforhold, i konstant forandring, skriver National Geographic i sin egen forhåndsomtale. Også Norge har hatt besøk av National Geographics fotografer i forbindelse med serien.

Vi får se hvordan spekkhoggere bruker en helt spesiell taktikk når de jakter sild i Reisafjorden i Troms, og vi får se når kongeørner sikter seg inn på sitt bytte i Dalen i Telemark.

Det er den tidligere elitesoldaten og eventyreren Bear Grylls som er programleder for serien, som starter søndag 28. april.

Om overlevelse i ekstreme værforhold

Selve produksjonen er gjort av den Oscar-vinnende filmfotografen og regissøren Guillermo Navarro («Pan’s Labyrinth») og den Emmy-vinnende produsenten Tom Hugh-Jones («The Blue Planet 2»).

I seriens seks episoder tar man for seg seks ekstreme klimaer, fra de dypeste hav til de høyeste fjell, på noen av planetens mest avsidesliggende områder. Ved hjelp av innovativ teknologi har man lykkes i å fange øyeblikk som aldri før har blitt vist på tv, som blant annet en polarulvs jakt på en moskusokse, lover NG.

– Planetens raske utvikling gjør det stadig vanskeligere for artene å tilpasse seg de fiendtlige miljøene, noe som øker risikoen for overlevelse betraktelig. Gjennom vår visuelle fortelling, blir vi vitne til deres overlevelse, sier serieskaperen Guillermo Navarro.

– Følelsesladet

– Hostile Planet føles kanskje som noe fra en annen verden, men er et følelsesladet portrett av vår planet sett gjennom dyrenes øyne, noe som gjør at serien skiller seg fra de andre i denne sjangeren, sier produsent Tom Hugh-Jones.

Episoden med filming av kongeørner på jakt i Dalen i Telemark blir sendt 5. mai, mens spekkhoggerne i Reisafjorden i Troms dukker opp i episoden som sendes i premiereprogrammet 28. april.

I serien får vi ellers se opptak av jaguarer, gibboner, orangutanger, kolibrier, hyener, edderkopper, isbjørner, pingviner og polarulver.


 

- Annonse -