Une Aina Bastholm. Foto: MDG / Flickr.

Partiets stortingsrepresentant og talsperson Une Aina Bastholm (bildet) er naturlig nok begeistret over resultatet i målingen til Norstat, utført for NRK og Aftenposten:

– Helt fantastisk med 9,2% på siste kommunemåling! Dette viser at den grønne bølgen i Europa også har kommet til Norge. Folk er lei av en regjering som ikke tar klima- og miljøkrisa på alvor og de ønsker nye løsninger, skriver Bastholm på sine Facebook-sider.

MDG gikk opp med 2,8 % på målingen.

Partiets hovedmotstander FrP gikk tilbake med 0,5 % og havnet på 7,2 %. Partleder Siv Jensen sier til NRK at dette ikke er en måling de er fornøyde med.

– Men målinger er ikke valgresultat. Vi skal stå på hver eneste dag frem mot valget, som for vår del vil handle om kamp mot eiendomsskatt og bompenger, valgfrihet i eldreomsorgen og bedre integrering av innvandrere, sier Jensen.

Bastholm synes det er ekstra gøy å toppe FrP.

– I Europa er grønne partier den tydeligste motkraften til høyrepopulismen. Hvis valgresultatet her hjemme blir at vi får større innflytelse i Kommune-Norge enn Frp så vil vi generelt være veldig fornøyde med det, selv om vi faktisk også har samarbeid med Frp i et par kommuner, sier hun til NRK.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?