Foto: Collage Pixabay / Naturpress.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

En gjenbruksuke fra 25. til 30. november skal anspore bergenserne til gjenbruk, kutt i forbruk og redusere svinn og avfall.

– Bergen kommune ønsker å vise fram mangfoldet vi har å by på innen gjenbruk i kommunen vår. Vi skal gi inspirasjon til en mer miljø- og klimavennlig hverdag både for næringsliv og enkeltpersoner, sier miljøsjef Håvard Bjordal i Bergen kommune.

Motivasjonen blant bergenserne er der allerede, ifølge en klimaundersøkelse som Bergen kommune nylig har foretatt.

Et stort flertall der svarer at de vil redusere både matsvinn, plastforbruk, og forbruket generelt, og at de ønsker å reparere fremfor å kjøpe nytt.

Stort samarbeidsprosjekt

Gjenbruksuken er et samarbeidsprosjekt mellom BIR (Bergensområdets interkommunale renovasjonsselskap), Klimaseksjonen i Bergen kommune og Naturvernforbundet Hordaland. I tillegg er 24 andre virksomheter og organisasjoner på en liste over medarrangører, og listen utvides fremdeles.

Ifølge en pressemelding som er lagt ut retter gjenbruksuken seg mot mange ulike målgrupper, og det skal holdes en rekke arrangementer. VilVite tjuvstarter 21. november og tar imot til sammen 650 skoleelever som skal lære seg å fikse i stedet for å kaste.

«Gøy, kreativt og meningsfylt»

Selve åpningsarrangementet holdes 25. november av Bergen Næringsråd og BIR, og har fått navnet “Alt har en verdi”. Dette er en heldagskonferanse om sirkulær økonomi.

Andre aktiviteter er klesbyttefest, reparasjonsverksteder, redesign (med Morten Wanvik fra Symesterskapet på NRK), plast-teater, innovasjonscamp og møter om matsvinn og «zero waste».

– Vi ønsker å vise at det å forbruke mindre ikke trenger å være kjipt, men tvert imot kan være gøy, kreativt og meningsfullt, sier Eva Skjold, kommunikasjonssjef i BIR.


 

- Annonse -