Reiselivsbransjen vil ta ansvar for å løse klimautfordringene

- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Åtte reisearrangører, pluss næringsorganisasjonen Virke Reiseliv, har gått sammen om å lage et grønt veikart for bransjen.

Bakgrunnen for arbeidet er at næringen ønsker å ta sin del av ansvaret for å løse utfordringene som er knyttet til klimakrisen, natur, miljø og sosiale forhold.

Veikartet er laget av et utvalg som har bestått av representanter fra Aller Travel, Apollo, Berg-Hansen, Egencia, Hvitserk Eventyrreiser, Kilroy, TUI og Ving, pluss Virke Reiseliv.

Utvalget har adressert tiltak rettet mot bransjen, de kommer med innspill til politikerne og det gis råd til forbrukerne, og alt dette beskrives i veikartet som legges fram.

I forbindelse med lanseringen av dokumentet har aktørene invitert til en halvdags konferanse 20. november, der blant andre også representanter for to av miljøorganisasjonene stiller opp. Leder for Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise, og konstituert generalsekretær i WWF Norge, Karoline Andaur, skal delta i en av paneldebattene.  Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein skal åpne konferansen.


 

- Annonse -