Greta Thunberg er kåret til årets person av Time Magazine

Faksimile/collage: Skjermdump Time Magazine / Naturpress.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

I det som kanskje er verdens mest prestisjetunge personkåring går klimaaktivist Greta Thunberg fra Sverige til topps i år.

Time Magazines sjefredaktør Edward Felsenthal skriver dette i Time i dag, om hvorfor Thunberg vinner kåringen:

«For å slå alarm om menneskehetens tilbøyelighet til å se på det eneste hjemmet vi har som noe man kan utnytte, for å gi en stemme til en fragmentert verden – uten å skjele til bakgrunn og grenser, og for å vise oss alle hvordan det kan se ut når en ny generasjon tar ledelsen – derfor er Greta Thunberg Person of the Year 2019″.

Greta Thunberg er med sine 16 år den yngste personen som noensinne har blitt årets person i Time Magazine.

Felsenthal trekker blant annet fram Thunbergs direkte og tydelige krav om handling fra verdens ledere i klimasaken. Til tross for at mye fortsatt går i feil retning, mener han at nå er noe på gang flere steder i verden:

– Amerikanske velgere, spesielt i delstater som har vært rammet av skogbranner og flom, gir plutselig presidentkandidatene sine huden full når det gjelder klimaendringer, skriver Felsenthal.

Han har også merket seg at partiet De Grønne i Østerrike har tredoblet sin oppslutning på bekostning av sosialdemokratene i landet, noe de selv tillegger en Greta-effekt.

Greta Thunberg har ennå ikke kommentert utnevnelsen på sin Twitter-konto. I dag holdt hun innlegg på COP25 sitt High Level Event, og etterpå deltok hun i en paneldebatt.

Her er en annen fersk tweet fra Thunberg under COP25:

– De nordiske landene har et godt rykte verden over når det kommer til klima og miljømessige spørsmål. Det er ikke mangel på skryt av dette. Det er ikke mangel på vakre ord. Men når det kommer til våre faktiske utslipp og vårt økologiske fotavtrykk per innbygger – hvis vi inkluderer forbruket vårt og importen i tillegg til luftfart og shipping – er det en helt annen historie, siteres hun i Dagbladet.

 

 

- Annonse -