Ta i bruk naturen, overnatt ute, oppfordrer Norsk Friluftsliv. Ill.foto: Pixabay.
- Annonse -

Nå når norske skoler og barnehager er stengt, bør man flytte fokus over på noe hyggelig, og benytte seg av turområder i nærheten for å aktivisere barna og få en pause fra nyhetsbildet, er oppfordringen fra paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv.

Veldig mange voksne utover det ganske land er i disse dager hjemme med barn, på grunn av koronasituasjonen. Det kan bli lange dager som setter tåmodigheten på en prøve, hos både voksne og barn. Men en lettelse i situasjonen er for de fleste å finne rett utenfor døra, ute i naturen.

Organisasjonen minner om at både barn og voksne trenger fysisk aktivitet hver dag.

Har man ikke fått beskjed om å oppholde seg inne, så er det de fleste steder i Norge mulig å være aktiv ute, og samtidig følge myndighetens retningslinjer om å begrense smitte, blir det påpekt i en melding som organisasjonen har publisert.

– Viktig med avkobling fra mobil og TV

– Har du barn som er hjemme fra barnehage og skole vil det fort oppstå brakkesyke i heimen, og for mange barn vil det være en brå overgang. Da er det viktig å flytte fokus over på noe hyggelig, og finne på ting som gjør at barna får utløp for energi, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Det er viktig å ikke bli sittende kontinuerlig på mobil eller foran TV hvis man må være hjemme, mener han.

– Det er viktig både for kroppen og toppen å få en pause fra nyhetsbildet. Og er man hjemme med barn, vil disse kanskje i tillegg bli lett redde, da de enkelt plukker opp det som skjer rundt dem.

– Finn på noe hyggelig sammen – ute i naturen

Den nye situasjonen vi alle opplever kan bety at mange nå kan få tid til ting man ellers nedprioriterer, påpeker Norsk Friluftsliv.

– Ta med barna ut og lag mat på bål eller primus, eller hva med å ta en natt i telt eller hengekøye – hvis forholdene ligger til rette for det. Finn på noe hyggelig sammen ute i naturen, hvor det egentlig bare er fantasien som setter stopper for hva man kan finne av underholdning, sier Lasse Heimdal.

Er man hjemme i karantene, kan man ifølge helsemyndighetene trygt gå ut i nærområdet hvis du kan unngå nærkontakt med andre. Se ellers råd på www.helsenorge.no


 

- Annonse -