Global temp: Juli i år var tredje varmeste noensinne

Illustrasjon: Copernicus.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Mens mange i Skandinavia har hutret seg gjennom en kjølig og våt juli måned, har temperaturene ellers i verden holdt seg høye.

Så høye at gjennomsnittstemperaturen globalt gjorde juli 2020 til den tredje varmeste som er målt. Bare 2019 og 2016 hadde en varmere juli, melder vær- og atmosfæreobservasjonstjenesten Copernicus Climate Change Service (C3S).

Copernicus måler også sjøisens omfang i Arktis, og fant at den lå på det som tidligere har vært minimum. Sjøisen var 27 % mindre enn snittet for perioden 1981-2020. Nordøstpassasjen langs kysten av Sibir var i hovedsak isfri. Dette området hadde også de største avvikene i temperaturforhold, med mye mer varme enn normalt.

Nord-Europa hadde en kjøligere juli enn normalt, mens det var over normalen varmt i sør.


 

- Annonse -