Bildecollage: Elementer COP26 og Equinor.
- Annonse -

Lekkede e-poster som britiske medier har fått tak i viste at Equinor i oktober i fjor rettet en forespørsel til britiske myndigheter om hva det ville koste å sponse klimatoppmøtet COP26, og hva slags «synlighet det ville gi oss».

FNs klimatoppmøte COP26 holdes i Glasgow i Skottland i 2021.

Desmog Blog og The Guardian er blant avisene som skriver om saken. I Norge E24.

Den Equinor-ansatte ordlegger seg slik i e-posten, som har emnefeltet COP26:

«If I was to ask you – ball park – how much money you would like from us, for what, and with what visibility for us, what would you say?»

I en intern mailutveksling røper mottakerne en viss frustrasjon eller forvirring om hva de skal mene om en slik henvendelse:

«Yeah, it’s a bit tricky with the oil and gas sector!! Can you send them a holding message for now saying that [we] note the kind offer and [we] are developing our sponsorship and partnering strategies”.

I tillegg til Equinor har også BP og Shell kontaktet britiske myndigheter og spurt om hvilken rolle de kan ha under det kommende klimatoppmøtet.

«Skulle ikke ha vært sendt»

E24/Stavanger Aftenblad har kontaktet Equinor i Norge og bedt om en kommentar til e-post forespørselen om COP26. Talsperson Erik Haaland sier at e-posten ikke skulle ha vært sendt.

– Vi har ingen planer om å sponse COP26. Det ble sendt en e-post i fjor, og den reflekterer ikke vårt syn på dette. Vi har verken tatt det videre, eller har nåværende planer om sponsing, sier Haaland.


 

- Annonse -