Frode Pleym, Greenpeace. Foto: Naturpress.

– Så lenge de mindre partiene står på kravene, blir det et historisk skifte i oljepolitikken etter valget, sier Greenpeace-leder Frode Pleym etter KrF-vedtak.

Lørdag gikk KrFs landsmøte inn for kun å åpne for ny oljeleting i tilknytning til felt hvor det allerede produseres olje. Greenpeace er glade for at KrF følger vedtak om stans i oljeleting fattet i Venstre, SV, MDG og Rødt.

– Så lenge de mindre partiene står på kravene, blir det et historisk skifte i oljepolitikken etter valget. Det skulle bare mangle, når regjeringen foreslår mer oljeleting midt i en klimakrise, i noen av våre mest sårbare havområder, sier leder Pleym i Greenpeace Norge i en epost til NTB.

Pleym mener at ny oljeleting ofte skjer på grunn av et «svært sjenerøst oljeskattesystem».

– På toppen av dette kommer koronastøtten til oljeindustrien, som koster skattebetalerne milliarder. Man trenger ikke være miljøaktivist for å forstå at oljepolitikken må tilpasses utfordringene vi som samfunn står overfor, sier Pleym, som mener småpartiene nå må gjøre alvor ut av løftet om en rettferdig omstilling.


Når du først er her: Naturpress har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer og bedre miljøjournalistikk. DU får tilgang til alt innhold. Velkommen!

Allerede abonnent? Tusen takk!


- Annonse -