Fra Hywind utenfor Skottland. Foto: Equinor.

Equinor og det spanske energiselskapet Naturgy inngår en avtale om utvikling og bygging av flytende havvind utenfor kysten av Kanariøyene.

Spanske myndigheter planlegger å utvikle inntil 3 gigawatt (GW) havvindkraft innen 2030. Den første spanske havvindauksjonen finner sted i Kanariøy-regionen i løpet av 2023.

– Vi ønsker å bidra til landets planer for fornybar energi på lang sikt og til å utvikle det som kan bli den første kommersielle flytende havvindparken, sier Jens Økland, Equinors direktør for forretningsutvikling innen fornybar.

Mer enn 90 prosent av spanske havvindområder er dypvannsområder, noe som betyr at Spania er godt posisjonert for å kunne være i front i den neste bølgen innen flytende havvind i Europa, ifølge Økland.

(©NTB)

- Annonse -
Vil du annonsere her?