Lois Quam og Frederic Hauge. Foto: Pathfinder, Bellona.

Pathfinder har gjennom flere tiår bygd et nettverk av helserelaterte tjenester for kvinner og jenter i Afrika, Sør-Asia og Midtøsten.

Målet med samarbeidet er å påskynde arbeidet med klimatiltak som fremmer kvinners situasjon i deler av verden hvor klimaendringene vil ramme hardest. Bellonas rolle blir å lansere løsninger på miljøutfordringene.

Pathfinder ledes av norskamerikanske Lois Quam (bildet), som har vært på det amerikanske businessmagasinet Forbes sin liste over verdens mest innflytelsesrike kvinnelige næringslivsledere tre ganger, ifølge Bellona. Quam ledet også tidligere president Barack Obama sitt globale helseinitiativ og  hun rapporterte direkte  til daværende utenriksminister Hillary Clinton.

– Kompetansen til kvinner – vår største uutnyttede ressurs

– Klimaendringer truer helsesystemene i lokalsamfunnene der vi jobber. Ekstremvær forårsaket av klimaendringer blir stadig mer alvorlig. Bellona sitt fokus på innovative prosjekter som gir velprøvde, lokalt baserte løsninger for å møte klimaendringer, er en game changer for oss, sier Lois Quam i pressemeldingen.

– For å møte den alvorligste trusselen mot planeten vår i dag, må verden aktivere vår største uutnyttede ressurs: oppfinnsomheten, kunnskapen og lederskapet til kvinner og jenter, sier Lois Quam.

Beslutninger og mot

Grunnlegger av Bellona, Frederic Hauge, sier han er overbevist om at å løse klimaendringer ikke handler om håp, men om valg, beslutninger og mot til å handle.

– Bellonas mål er et gjenopprettende, rettferdig og demokratisk karbon-negativt samfunn. Vi jobber med innovatører, banebrytende bedrifter og organisasjoner som utvikler kreative løsninger. Å samarbeide med Pathfinder vil realisere banebrytende prosjekter  for å løse mat-, energi-, vann- og klimakrisene. Dette nye partnerskapet vil tillate oppskalering av prosjektene våre til fordel for kvinner, jenter og lokalsamfunn der de bor, og være av stor betydning spesielt for vår søsterstiftelse Sahara Forest Project, sier Hauge.


- Annonse -