Den britiske statskringkasteren har latt seg styre av frykt for reaksjoner fra høyresida, landbruks- og jaktinteresser, ifølge The Guardian.

BBC vil ikke kringkaste en episode av David Attenboroughs nyeste dokumentar av frykt for reaksjoner fra høyresida, skriver The Guardian.

Serien Wild Isles tar for seg natur og dyreliv på de britiske øyene, og skal vises i fem episoder på BBC One.

Den sjette episoden tar for seg tap av natur i Storbritannia. Den går også inn på enkelte forsøk på såkalt rewilding, eller tilbakeføring av natur. Den skal imidlertid ikke vises på TV, men bare være tilgjengelig via BBCs iPlayer-app.

David Attenboroughs nye serie tar for seg natur og dyreliv på de britiske øyene. Foto: BBC/Silverback Films/Alex Board

«Dinosaur-metoder»

The Guardian siterer anonyme kilder i BBC som forteller at dette blir gjort for å hindre kritikk fra høyresida.

En kilde viser til at «lobbygrupper som desperat holder fast til sine dinosaur-metoder», som landbruks- og jaktinteresser, vil reagere dersom serien blir oppfattet som for politisk.

BBC har blitt kritisert for å samarbeide med organisasjonene Verdens Naturfond (WWF) og Royal Society for the Protection of Birds (RSPB) om serien, som er produsert av Silverback Films.

– Det var aldri en ‘sjette episode’

De Grønnes parlamentsmedlem Caroline Lucas er blant dem som kritiserer avgjørelsen.

– BBCs ledere må ikke la seg skremme av fientlige, kulturkrigende ministre, som setter populistiske og smålige politiske spill høyere enn å handle for å beskytte og gjenopprette naturen. Denne episoden må simpelthen bli vist, sier Lucas ifølge The Guardian.

BBC avviser kritikken, og sier at serien alltid var planlagt som bare å ha fem episoder.

– Dette er fullstendig feilaktig. Det er ingen ‘sjette episode’. Wild Isles er – og har alltid vært – en serie i fem deler og er ikke unnvikende om miljøvernsinnhold. Vi har fått tilgang til en separat film fra Silverback Films om folk som arbeider for å bevare og restaurere det biologiske mangfoldet på de britiske øyene, sier BBC i en erklæring.

- Annonse -
Vil du annonsere her?