Wolfgang Metzeler-Kick har sultestreiket i 3 måneder. Foto: Stefan Müller, CC BY-NC-ND.

En gruppe samles i dag utenfor den tyske ambassaden i Oslo for å vise solidaritet med den sultestreikende Wolfgang Metzeler-Kick (bildet).

Metzeler-Kick har sultestreiket i Tyskland i 92 dager, sammen med flere andre. Han krever å få den tyske regjeringen til å erkjenne tre setninger. Dette er:

  1. Den menneskelige sivilisasjonen er ekstremt truet som følge av klimakatastrofen.
  2. Det er ikke noe gjenværende CO2-budsjett fordi det allerede er hundrevis av gigatonn for mye CO2 i luften.
  3. Vi må endre kurs radikalt. 

Får næring for å kunne snakke med kansler Olaf Scholz

Norske demonstranter utenfor den tyske ambassaden i Oslo. Foto: Skjermdump / video.

Om Wolfgang Metzeler-Kick, som nå har en kritisk helsetilstand, blir det opplyst via norske meningsfeller i Stopp oljeletinga, at han er en 49 år gammel teknisk ingeniør fra Tyskland. Han har sultestreiket siden starten av mars i forsøk på å få myndighetene til å erkjenne alvoret av klimakrisen, heter det i en pressemelding.

Han kollapset tirsdag 4. juni og ble lagt inn på sykehus, men er nå tilbake i teltleiren i Berlin sammen med 3 andre sultestreikere.

Under en pressekonferanse torsdag 6. juni ble det kunngjort at sultestreikerne vil ta til seg næring i en uke for å gi den tyske kansleren Olaf Scholz tid til å møtes for en diskusjon.

Ifølge pressemeldingen har de sultestreikende også henvendt seg til media, og sagt at de er villige til å stoppe streiken hvis de nevnte vitenskapelige fakta ble gjort tydelig i media.

Wolfgang Metzeler-Kick har gitt denne uttalelsen:

“Our government is more likely to let us die before it announces accepted scientific facts – we already have too much CO2 in the air, hundreds of gigatons of CO2 need to be removed from the air today.I am not prepared to let our government get away with this course – the facts must be on the table. Either through honest discussion by the government, or my death”.

Demonstrantene utenfor den tyske ambassaden i Oslo er kledd i svart og holder et banner med budskapet “fortell sannheten». 


- Annonse -