Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Stikkord: Bolsonaro

Norges klima- og miljøminister Espen Barth Eide sier kontakt om dette vil bli tatt i overgangsperioden fram til 1. januar. Det er NTB og flere norske aviser som melder dette i dag. Norge har hatt regnskogsamarbeidet med Brasil på vent siden 2019, som en følge av president Jair Bolsonaros praksis...
Satelittovervåkingen over Amazonas fanget opp 5.373 branner i juli, mot 4.977 i samme måned i 2021.
En Bolsonaro-seier i presidentvalget i oktober vil bety en total undergang for brasiliansk Amazonas, mener akademikere i landet.
To andre menn, brødre, er allerede fengslet, mistenkte i saken. De skal ha tilstått drapene.
Hittil har avskogingen økt med 12,7 prosent i forhold til samme periode i fjor.
Miljøvernere legger skylden på den brasilianske regjeringen.
Flere kjente brasilianske musikere deltok onsdag i en demonstrasjon mot lovforslag som miljøvernere frykter vil føre til økt avskoging i Amazonas. Landets høyrepopulistiske president Jair Bolsonaro presser på for å få lovendringene raskt vedtatt. De dreier seg om å åpne urfolksområder for gruvedrift, begrense arealene som kan omgjøres til urfolksreservater og...
Det høyeste avskogingsnivået på 15 år er registrert, viser et anslag.
I Brasil er de fleste skogbranner menneskeskapte og blir ofte startet på ulovlig vis av folk som vil utnytte land til holde kveg eller gro avlinger.
I en hardtslående video lagt ut på Twitter av en urbefolkningsorganisasjon, advares USA på det sterkeste mot å forhandle med Brasils president Jair Bolsonaro om klimatiltak.